Pakej Pelancongan Jogjakarta

Bersama Nur Multazam

Atur Cara Pakej

HARI 01: JOGJAKARTA (L/D)

Tiba di Airport Adisucipto, meet & greet dengan pemandu pelancong.Peserta dibawa makan tengahari di Restoran tempatan. Lawatan diteruskan ke KILANG COKLAT TUGU YOGYA. Aktiviti membeli-belah di RUMAH BATIK. Kemudian aktiviti diteruskan dengan LAVA TOUR dengan menaiki Jeep.Selepas makan malam, Check-in hotel. Aktiviti bebas / Rehat.

1

HARI 02 : GUNUNG KIDUL - KOTAGEDE (B/L/D)

Selepas sarapan pagi, peserta dibawa ke GUNUNG KIDUL untuk aktiviti TUBING TOUR GOA PINDUL (melihat Goa Purba dengan menyusuri sungai).Peserta dibawa makan tengahari di BUKIT BINTANG. Solat Jamak dan Qasar di Masjid tempatan. Lawatan diteruskan ke; KOTAGEDE(melihat pembuatan Perak & Barangan kulit).Selepas makan malam, kembali ke hotel. Aktiviti bebas / Rehat.

2

HARI 03 : MANGUNAN (B/L/D)

Peserta dinasihatkan bangun lebih awal & bertolak pukul 4 pagi.Bertolak ke MANGUNAN untuk melihat keindahan matahari terbit. Aktivit diteruskan ke RUMAH HOBITT, HUTAN PINUS, ISTANA RAYA. Membeli-belah di KILANG T-SHIRT (I Love Jogja) & KEDAI ROTI BAKPIA JOGYA. Makan malam, kembali ke hotel. Aktiviti bebas / Rehat.

3

HARI 04: BORODUBUR (B/L/D)

Sarapan pagi di hotel.Aktiviti diteruskan ke CANDI BOTODUBUR & LADANG BUAH SALAK PONDOH.

4

DAY 05 : JOGJAKARTA (B)

Sarapan pagi di hotel. Check-out hotel. Acara bebas sehingga waktu bertolak ke lapangan terbang untuk penerbangan balik.

5